Снимка за 10 неща, които може би не забелязахте в 'Heartstopper'

10 неща, които може би не забелязахте в 'Heartstopper'

Heartstopper продължава да е най-обсъжданият сериал сред социалните мрежи (главно twitter) вече месец след дебюта на първи сезон. Предвид, че Netflix получава няколко пъти по-голяма ангажираност и реакция на публикациите за Heartstopper спрямо всичко друго (дори Stranger Things) изглежда че хората, които управляват социалните мрежи на Netflix превърнаха профилите във фен профили за Heartstopper.

Това означава, че заедно с Netflix, феновете споделят неща, които са забелязали след първото гледане. Ето една малка част от тях:

1. Промяна на сезоните


Логото на училището се променя през сезоните (зима, пролет, лято) и дървото в логото разцъфтява заедно с връзката на Чарли с Ник.

В първи епизод когато Чарли си представя каквото иска Ник да го пита, може да се види друга версия на логото, която вместо две листа има две сърца.

2. Сексуалността на Ник


Ник в няколко епизода е осветен в цветовете на бисексуално знаме още преди той самият да разбере, че е бисексуален.

3. Синьо и Жълто


Ако по някаква причина не сте забелязали, в повечето сцени присъства контраст между топъл и студен цвят, най-често това е синият и жълтият цвят.


Не, не е свързано с Украйна. Може да се каже, че са „допълващи се цветове“ (не е напълно вярно за всеки цветен модел), което показва, че Чарли и Ник се допълват взамно. Ник главно е в син цвят, а Чарли в жълт/оранжев, но в последният епизод са разменени.

4. Чайки



Във финалният кадър на първи епизод може да видим анимирани чайки, което загатва как и къде завършва първият сезон на сериала. Може да се чуят и видят още веднъж в началото на последният епизод.

5. Неразделки


Може да се намерят анимирани и статично нарисувани птички неразделки (буквално преведено „любовни птици“). Името Неразделки идва заради тяхната силна моногамна връзка, както и от факта, че прекарват огромна част от живота си сгушени един в друг.  Което реално е описание на всички моменти между Ник и Чарли.

6. Шега със скрито значение


Когато Ник пита майка си дали е чувала за бисексуалността, тя шеговито отговаря, че „не е родена в 18-ти век“. Интересното е, че актрисата Оливия Колман е носителка на Оскар за ролята й във филма „Фаворитката“ където тя е кралица на Англия от 18-ти век. В графичният роман датата е различна и предвид, че останалите реплики са същите, промяната не е случайна.

7. Дъги


Във всеки епизод поне веднъж може да се намери дъга. От момента в който Чарли вижда Ник за първи път, до самият край на сезона. По всяка вероятно има поне 20 кадри съдържащи дъга за първият сезон. Невинаги са реални дъги, понякога като в последният епизод по време на спортното събитие, се виждат знамена на различни места, които използват някой от главните цветове на дъгата.

8. Дрехи


 След като Чарли пробва синята дреха с качулка на Ник може да се забележи, че Ник я носи всеки път когато е у Чарли.


А що се отнася до Ел, тя няколко пъти носи дрехи включващи светло синьо, розово и бяло. Това са цветовете на транссексуалното знаме.

9. Call Me By Your Name




В четвърти епизод може да се види интересен ъгъл за един кадър, който наподобява постера на филма "Call Me By Your Name". Допълнително, текста на песента точно в този момента е „Call me by my name“, което няма как да е случайно.

10. Стаята по изобразително изкуство



С всеки епизод стаята се допълва и промяна със завършените проекти на учениците.
Произведенията и скулптурите разцъфтяват и израстват заедно със сезоните и героите. Има гъсеница, която постепенно се превръща в пеперуда. Пеперудата е важен символ за транссексуалната общност. 

Публикувано на 15.05.2022

Generic placeholder image
Heartstopper

Heartstopper разказва историята на Ник и Чарли, двама тийнейджъри от Великобритания в гимназия включваща само момчета. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации