Снимка за 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Официално, първата част от четвъртия и финален сезон на ‘Manifest’ ще излезе на 4 ноември. Днес ще си поговорим със създателя – Джеф Рейк, за това какво да очакваме от първите 10 епизода, защо времетраенето на епизодите остава стандартно и дали ще разберем кой, или какво, е източникът на тези мистериозни обаждания.

И: Може и да не получихте своите шест пълни сезона, но това ли е вашият щастлив край?

ДЖЕФ РЕЙК: Като щастлив край е. Двадесет епизода се оказаха достатъчно за нас, за да разкажем нашата завършена история. Имам своите сюжетни точки, моите флагове в пясъка, които занесох в новата писателска стая. Гледаш своята Zoom дъска и своите флагове…имаш 20 епизода! Двадесет се оказаха повече от достатъчно. Разказваме историята, която винаги сме планували да разкажем. Малко по-сбита, малко по-стегната. Всеки епизод е с малко повече информация, което мисля, че е победа за публиката. Това прави всеки епизод по-напрегнат и пълен с вълнение, и с действие, и истории за взаимоотношения, и митология. Беше невероятно вълнуващо и удовлетворяващо. И когато чух, че ще са две части по 10 епизода, това бяха страхотни новини за мен, защото в съзнанието ми – това са два сезона. Позволява ми да поставя край на единия сезон с голяма развръзка, която да се очаква, точно по средата – на края на първите 10 епизода, което е вълнуващо за зрителите и забавно за нас, като сценаристи. Беше велика победа.

И: Колко сценаристи успяхте да наемете?

ДЖЕФ РЕЙК: Имах възможност да задържа всичките си сценаристи, но имаше леки нагаждания. Загубихме един или двама и имахме възможност да ги заменим. Съответно, имах девет и завърших с девет.

И: Вие сте по Netflix без реклами. Защо запазихте епизодите същите, със стандартна дължина за излъчване?

ДЖЕФ РЕЙК: Едно от първите неща, които Netflix каза беше: ние ще се радваме за вас да продължите да правите това, което правихте до сега. Вече имахме доказателство че публиката на Netflix обича шоуто, така както го бяхме написали, неговата дължина, неговият тон, фактът, че имахме паузи за действие и запазихме това. Вече бяхме видели, че публиката на стриймъра е гледала 42 епизода от нашето шоу и се влюбиха в него, не исках да правя нищо, с което да рискувам отдалечаването на тази публика. Защо да развалям успеха? За това и продължихме да пишем до паузите за действие. Все още се усеща като шоуто. И писахме с лека ругатня, просто защото така го почувствахме.

И: Защо решихте да направите времевия скок от две години в бъдещето?

ДЖЕФ РЕЙК: Най-трудното нещо, както разбрахме от първи сезон, е да преместиш сюжетния календар напред. Произволно бях избрал 2 юни, 2024 г., доста по-рано, като дата на смъртта. Направих го, защото очаквах 6 сезона. Тази дата беше шест години след началото на историята. Аз бях заклещен от дата на смъртта през 2024 г. От началото искахме да създадем този голям момент на очакване в края на сезон. След това се оказа, че тези моменти винаги искат ответен отговор веднага.  Съответно, проблемът беше, че искаш да отговориш на тези момент още на следващия ден. В следствие на това се оказа огромно предизвикателство да придвижим топката до датата на смъртта, която е шест години по-късно. Естествено, че когато ни се отвореше възможност да направим времеви скок щяхме да се възползваме от него. Когато написахме сценария за края на трети сезон се запитахме какво следва? Грейс беше убита. Едън беше отвлечена. Какво се случва след това? Зачудихме се, колко ужасяващо щеше да е две години по-късно Бен, все още, да не е открил детето? Направихме го, защото ни се даде страхотна възможност да се приближим възможно най-близо до датата на смъртта, което много увеличи залога. И въпреки това, в същото време, представете си, че жена ви е била убита, а вие не можете и да откриете детето си – две години по-късно. Какъв кошмар.

И: Когато Анджелина отвлече бебето Едън и уби Грейс във финала на трети сезон, това накара самолетът да изчезне. Ще разберем ли, защо самолетът го няма?

ДЖЕФ РЕЙК: Добър въпрос. Няма да разберем къде отиде самолета, но, малък спойлер, това може да не е последният път, в който го виждаме.

И: Ще научим ли къде отиде Кал?

ДЖЕФ РЕЙК: Да, ще научим.

И: Ще разберем ли къде отиде капитан Дали?

ДЖЕФ РЕЙК: Той, по някакъв начин, се появи и изчезна. Това няма да е последният път, в който виждаме капитана. И ще научил къде е бил.

И: Ще свърши ли историята или ще продължи няколко минути след датата на смъртта?

ДЖЕФ РЕЙК: Можете да очаквате, че шоуто ще продължи точно до тази дата. Това е точката, до която ще ни отведе двадесети епизод.

И: И по-важно, ще открием ли източникът на обажданията?

ДЖЕФ РЕЙК: Ще го оставим на малка доза интерпретация, но мисля, че публиката ще може да си извлече задоволителен завършек.

И: След като Netflix пое четвърти сезон, получихте ли извинително обаждане от NBC?

ДЖЕФ РЕЙК: Знаете ли какво, всъщност не искам да говоря точно за това. Но NBC ми бяха и са чудесни приятели и бяха мои шампиони за много години, преди и след. Имам много сърдечни взаимоотношения с всички изпълнителни директори – от долу, та чак до върха. Оставаме си страхотни приятели и колеги.

И: Какво следва за вас, комедия, може би?

ДЖЕФ РЕЙК: Това беше обрат за мен, що се отнася до жанр, защото не бях много мистериозен сценарист. Пишех полицейски и адвокатски сериали, но наистина исках да напиша нещо за голямо и мистериозно събитие, което улавя публиката. И се надявам, че ще успея да изляза с нещо завладяващо, колкото е ‘Manifest’.

И: Вашата връзка с феновете в Twitter изигра голяма роля в избора на Netflix да вземе шоуто за финален сезон. Това означава ли, че ще плащате 8 долара на месец на Илон Мъск, за да запазите синьото си тикче?

ДЖЕФ РЕЙК: Стивън Кинг е голям фен на ‘Manifest’ и беше много впечатляващо да го гледам как свали цената от 20 долара на 8. Съответно, ще стоя настрана и ще наблюдавам, колко ниско ще я свали.

Очаква се първите 10 епизода от финалния сезон да излязат през пролетта.

Публикувано на 04.11.2022 от Адрияна Кръстева

Generic placeholder image
Манифест (Manifest)

Един самолет мистериозно изчезва по време на трансатлантически полет и се завръща 5 години по-късно, макар да е смятан за загубен. За хората от полета не е минало никакво време, но за близките им у дома са изтекли 5 години. Всички новини за сериалът
Новини по темата
Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации