Снимка за 'Falling for Christmas' - какво представлява завръщането на Линдзи Лоън?

'Falling for Christmas' - какво представлява завръщането на Линдзи Лоън?

Ето, че декември чука на вратата и всички бързо започва да ни обзема празничната треска. Дойде време да се подготвим за Коледа, да се запасим с подаръци и да отключим празничното настроение. Студът навън е достатъчен да ни подкани, но е важно сами да се възползваме максимално от топлината, уюта и атмосферата вкъщи и по улиците. Netflix започва сезона със силно начало – повторния дебют на Линдзи Лоън, която дълго отсъстваше от сцената.

Falling for Christmasизлезе на 10-ти ноември и е американска коледна продукция, режисьорския дебют на Джанийн Дамиан. Участват още Корд Овърстрийт, Джордж Йънг, Джак Уагнър и Оливия Перез. Действието се развива в курорта Аспен, а главната героиня, изиграна от голямата звезда на филма, е разглезена наследница, която губи паметта си по време на ски инцидент и бива спасена от вдовеца Джейк, който е собственик на един от малките семейни хотели.

Ще ви кажем повече за сюжета и как се развиват нещата, затова имайте предвид, че предстоят спойлери и ако все още не сте гледали филма, но планирате, то най-добре се върнете тук по-късно.

Сиера Белмонт е богата наследница на семейство в хотелския бизнес и баща и се опитва да я накара да се заеме с работа в хотела, въпреки че тя няма никакъв интерес. Един ден тя отива с гаджето си Тад – известен и повърхностен инфлуенсър, в планината за фотосесия, където той и предлага брак. Сиера обаче пада от върха на планината, оказва се сама и си удря главата. Намерена е от Джейк Ръсел, чийто малък хотел се намира във финансови затруднения. Сиера е загубила паметта си и можем да отгатнем какво ще последва – тя постепенно се сближава с Джейк, както и неговото семейство. Той я научава как да живее нормален живот и неговите малки радости. Двамата имат доста романтични моменти, като междувременно Тад, с помощта на рибарят Ралф, се опитва да се върне в цивилизацията. Сиера решава да организира благотворително събитие, за да събере пари за хотела на Джейк и да го спаси от затваряне. Точно в навечерието обаче, Тад вече е при шерифа и те отиват да вземат Сиера, която разбира за истинската си самоличност и трябва да се върне към предишния си живот. Тя обаче е вече съвсем различна, изненадва всички и по време на пресконференция говори за хотела на Джейк, което бързо го спасява, защото Сиера го прави популярен. Тя прекратява годежа си с Тад и малко по-късно Джейк признава любовта си към нея. Баща и решава да инвестира в хотела на Джейк и те прекарват една прекрасна Коледа заедно.

Виждате, че сюжетът не е нищо ново под слънцето и е много типичен и подобен на останалите от този жанр. Можем да познаем какво ще се случи още от 15-тата минута нататък, ако не и по-рано. Това обаче не прави филмът непременно и изцяло лош. Той е пълен с енергия, лек, забавен и носи топлина – точно каквото се очаква и от празниците. Трябва да признаем, че ако не беше Линдзи, продукцията нямаше да получи толкова внимание или добри отзиви от зрителите. Още през май миналата година Netflix обяви, че Лоън ще се завърне към актьорската си кариера в коледна комедия при тях. Снимките се състояха през ноември и декември в Юта и достигна до медиите, че Лоън е имала шанса да импровизира доста, сама да избира костюмите на героинята си и да бъде голяма част от процеса по всевъзможни начини.

Някои критици дори наричат филма "the Citizen Kane of Netflix Christmas Movies", което е голяма похвала, докато други обаче се съгласяват, че цялото вълнение около дебюта е било за нищо. Знаем, че критиците рядко са всички на едно мнение и ние бихме поставили ‘Falling for Christmas’ някъде по средата. Като оставим Линдзи настрана, филмът може да се види по-добре за другите му качества, или липсата на такива и да се обърне внимание на другите актьори. Овърстрийт не проявява достатъчно емоции и изглежда невзрачно до Линдзи. Между тях има някаква химия и помага фактът, че годеникът на Сиера е доста фалшив, но определено Сиера и Джейк няма да се превърнат в мечтана двойка, която остава запомнена и след финалните надписи.

Бюджетът, отделен за филма, изглежда нисък и продукцията не е съвсем професионална, шегите не са оригинални, както и сюжетът. За истински добър филм всички тези фактори трябва да са на ниво, но за коледна Netflix комедия, предполагаме, че можем да ги пренебрегнем.

Бихме препоръчали филма на всеки, който е много развълнуван за Коледа и иска нещо, което да го накара да се чувства, сякаш празникът вече е дошъл. Сцените са красиви, украсата и коледния дух са навсякъде и няма прекалено тежки моменти, които да ни депресират или разстроят. Все пак коледните романтични филми са известни с техния неизменно щастлив край. Netflix дължат на Лоън много – тя не само е главното присъствие и талант в продукцията, ами и изглежда щастлива и сякаш наистина се забавлява, което зарежда и зрителите пред екрана.

Съберете семейството или приятели и се насладете на час и половина забава, като не забравяйте да не гледате твърде сериозно на нещата. Особено ако сте фенове на Линдзи, то дори можете да се почувствате малко разчувствани – все пак видяхме как, разкъсвана от пресата, след много грешки и дълго оттегляне, тя се съвзе и отново започна да прави това, което обича. Определено се радваме да видим, че новото начало на актьорската и кариера е лесно и освежаващо. Кой знае, след още няколко Netflix комедии може да е готова за нови жанрове и роли, но в едно не се съмняваме - че бързо ще си върне короната. 

Можете да гледате трейлър на комедията по-долу.



'Falling for Christmas' - снимки.
* Кликнете върху снимката за пълен размер.

Публикувано на 30.11.2022 от Вяра Тъпчева

Препоръчано
Снимка за публикацията 5 сериала за любителите на спорта!
TV
5 сериала за любителите на спорта!

Вяра Тъпчева - 09.12.2022

Снимка за публикацията 'Манифест': Интервю с Джеф Рейк
TV
'Манифест': Интервю с Джеф Рейк

Адрияна Кръстева - 04.11.2022

Снимка за публикацията 'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?
Филми
'Don't Worry Darling' - какво ни очаква?

Вяра Тъпчева - 20.09.2022

Снимка за публикацията Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?
TV
Какво трябва да знаем за 'Man vs. Bee'?

Вяра Тъпчева - 30.06.2022

Подобни публикации